KIRIKKALE / DELİCE - Şehit Binbaşı Erhan Dikmen Ortaokulu

Kas

Öğrencilerimize Bilinçli İnternet ve Teknoloji Kullanımı konusunda eğitim verildi.

Ekm

Öğrencilerimiz Fen Bilimleri  dersinde bitki hücresini yakından görme ve inceleme fırsatı buldular.  Öğrencilerimizin Laboratuar kullanımı fen bilgisindeki karmaşık ve soyut kavramların öğretilmesinde etkili olmasının yanında, öğrencilerin fenle ilgili etkinliklere katılmalarına, bilimsel yöntemi tanıyarak takdir etmelerine; gözlem yapma, düşünme, fikir üretme ve yorum yapma gibi yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Ekm

Okulumuz öğrencileri Fen Bilimleri öğretmenimiz öncülüğünde ve Delice Halk Eğitim Merkezinin desteği ile sera oluşturdular. Öğrencilerimiz serada  yerli tohumlar kullanarak mevsimine göre fasulye, domates, salatalık, biber, patates, soğan, çilek gibi ürünler yetiştirecekler. Bu çalışma ile öğrencilerimiz hem ürün yetiştirmeyi öğrenecekler.   Aynı zamanda sorumluluk alma duygusu,  merhamet duygusu  ve bilişsel becerilerde de öğrencilerimiz gelişim gösterecekler.

Ekm

Öğrencilerimiz balon etkinliği ile kimden ne zaman nasıl yardım alıncağı ile ilgili kazanımı öğrendiler.

Ekm

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri Kırıkkale Osmangazi Fen Lisesini ve Yeşil Vadi Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anaoldu Lisesini (Turizm ve Otelcilik) öğretmeleri ile birlikte ziyaret ettiler. Gezi sayesinde öğrencilerimizin  doğru kariyer planlaması yaparak hedeflerini netleştirmeleri sağlandı. Ayrıca öğrencilerimiz Kırıkkale İl Eğitim Tarihi Müzesini ziyaret ederek eğitime ait eser ve materyalleri inceleme fırsatı buldular.

Eyl

Öğrencilerimize bu hafta Rehberlik Servisinin Tanıtımı ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri konusunda eğitim verildi.

Eyl

8. Sınıf öğrencilerimize LGS hakkında bilgilendirme semineri verildi.  Sınava hazırlanan öğrencilerimize bu süreçte başarılar diliyoruz.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ilk ders zili ile başladı. Öğrencilerimize yeni kitapları dağıtıldı ardından okulumuza yeni gelen beşinci sınıf öğrencilerimize uyum eğitimi verildi.

Nis

23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında okulumuz yürütücülüğünde ilçe geneli mangala turnuvası yapıldı.Ortaokullarda öğrencimiz Zeynep Demir, ilkokullarda  ise Arif Efe Çakan birinici oldu. Turnuvaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nazmi BAYRAM da ziyarette bulundu ve öğrencilerle oyun oynadı. Öğrencilerimize ödülleri 23 Nisan töreninde verilecek

Mrt

İlimizde düzenlenen zeka oyunları turnuvasında öğrencimiz Zeynep DEMİR mangalada 3. Mert ÇAVDAR küre oyununda 2.olmuştur. Zeka oyunları eğitmenimiz Hüseyin ŞANSAL'ı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz

Mrt

7. Sınıf öğrencilerimiz ile ilçemizde bulunan İlkin Geri Kazanım Enerşi A.Ş.'yi ziyaret ettik. Gezimizin amacı; sanayi devriminden bu yana buharlı makinelerin, sanayilerin ne düzeyde geliştiğini yerinde görmek, geri dönüşümün ülkemiz için önemini kavramak ve sanayinin ülke ekonomisine katkılarını gözlem yaparak yerinde kavramaktır. Öğrencilerimiz yapılan bu gezi ile; atıl durumda olan lastiklerin enerjiye ve fermuardan diş macununa, gözlük çerçevesinden kimyasal boyaya kadar kullanıldığı alanları öğrendiler. Öğrencilerimiz için özenle hazırlık yapan ve her türlü güvenlik tedbirlerini alan şirket yöneticisi değerli Fehmi Solak Bey'e ve şirket çalışanlarına teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin ufkunu açan bilgilendirmeleri ve çalışmaları ile gurur duyduk.

Şbt

Öğrencilerimize okul rehber öğretmenimiz tarafından " Şiddeti ve Akran Zorbalığını Önleme" konusunda eğitim verildi.

Şbt

Okulumuzda zeka oyunları turnuvası düzenlendi. Turnuvada başarılı olan öğrencilerimiz okulumuzu temsil etmek üzere il genelinde düzenlenen yarışmaya okul müdür yardımcımız ve zeka oyunları eğitmenimiz Hüseyin ŞANSAL ile birlikte katılacaklar. Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ock

Öğretmenlerimiz ilçemizde bulunan tuz üretim tesisini ve Karabekir konağını ziyaret ettiler.

Ara

Okul Müdürümüz, Sosyal bilgiler ve Rehberlik öğretmenimiz Derkışla köyünde bulunan öğrencilerimizin ailelerini ziyaret ettiler.